САЩ и Израел са сключили голяма оръжейна сделка, която включва доставка

...
САЩ и Израел са сключили голяма оръжейна сделка, която включва доставка
Коментари Харесай

САЩ ще доставят изтребители F-35 и F-15 на Израел

Съединени американски щати и Израел са сключили голяма оръжейна договорка , която включва доставка на изтребители F-35 и F-15 за Тел Авив, заяви в четвъртък Hebrew Channel 12, представен от Анадолската организация (АА).

Каналът цитира чиновници от израелското министерство на защитата, които са взели участие в договорката, като споделят, че е реализирано съглашение сред Съединени американски щати и Израел, съгласно което израелската войска ще бъде снабдена с дронове и хиляди муниции през идващите дни.

Според публични лица договорката включва доставка на израелската войска на " огромен брой " изтребители F-35 и F15, както и хеликоптери Apache.

Длъжностните лица споделиха, че договорката е с извънреден размер, защото войната в Газа и боевете на север с ливанската формация Хизбула не престават.

Те споделиха, че Израел е изискал приоритет от американците за доставките поради развиването на войната в Газа.

Израел ще бъде първата страна , която ще получи модерния аероплан F-35, създаден от Боинг.

Съединени американски щати оповестиха от началото на войната в линията Газа на 7 октомври предходната година.

На 25 октомври резултатите от изследване, извършено от CBS News в Съединени американски щати, разкриха, че 52% от американците са срещу тяхното държавно управление да изпраща оръжия на Израел.

Израел стартира и атака в Газа, откакто бойци на Хамас нахлуха през границата на, убивайки към 1200 души и вземайки заложници, към 130 от които остават в плен.

Отговорът на Израел докара до гибелта на и провокира, като по-голямата част от популацията на Газа изпитва изострен дефицит на храна, вода, медикаменти и гориво.

Израелската война остави 85% от популацията на Газа вътрешно разселени на фона на изострен дефицит на храна, чиста вода и медикаменти, до момента в който повече от половината инфраструктура на анклава е развалена или унищожена, съгласно Организация на обединените нации.
 Правозащитници се пробват да блокират продажбата на части за самолети F-35 от Нидерландия за Израел
Правозащитници се пробват да блокират продажбата на части за самолети F-35 от Нидерландия за Израел

Те настояват че Израел е употребявал самолетите при офанзиви в Газа, които убиват цивилни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР